Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)

Op deze foto, gemaakt tijdens de Tour de France van 1927, is te zien hoe de Belgische wielrenners Maurice De Waele en Julien Vervaecke samen een sigaretje roken. Landgenoot Gustave Van Slembrouck is zo vriendelijk de sigaretten aan te steken. Wanneer de foto precies is gemaakt, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk op de laatste dag van de ronde. Op die dag wordt traditiegetrouw niet meer echt gekoerst. De slotetappe wordt vooral gezien als een feestelijke afsluiting van drie weken koers. Alleen voor de sprint wordt er nog even echt hard gereden. Tegenwoordig drinken de rijders die iets te vieren hebben tijdens de laatste dag van de Tour de France ook vaak een glas champagne.
Lees ook: Rodrigo de Jerez, de eerste roker van Europa
Boek: Une belle histoire – De Tour in 21 korte verhalen…
Meer sportgeschiedenis

Bal die tijdens het door Denemarken gewonnen EK van 1992 gebruikt werd - cc
Wat 1988 is voor Nederland is 1992 voor Denemarken. In dat jaar…
In het huis van voormalig profbokser Jean-Pierre Coopman (Paul Prillevitz)
Voormalig profbokser Jean-Pierre Coopman vocht veertig jaar geleden in Puerto Rico om…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: