Teaser vrijgegeven van speelfilm over Duinkerken 1940

Christopher Nolan regisseert ‘Dunkirk’

Regisseur Christopher Nolan werkt momenteel aan de film Dunkirk, over de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven. In de film staat hun verhaal centraal.

Dunkirk is vanaf 20 juli 2017 te zien in de Nederlandse bioscoop. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hardy, Cillian Murphy en Mark Rylance. Bovenstaande teaser werd eerder deze maand vrijgegeven en geeft een kleine indruk van wat we straks mogen verwachten. De opnames vinden ook plaats in Nederland, vooral langs de kust van Flevoland, ter hoogte van Urk. Christopher Nolan maakte eerder films als Memento, Inception en Interstellar. Daarnaast regisseerde hij drie Batman-reboots.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

- advertentie -
SS-kampbewaakster Irma Grese
Gemeenteraadslid Christian Petermann uit Heerlen heeft een geldboete van 500 euro opgelegd…
Een stukje nazi-Duitsland op Antarctica
In 1939 onderzocht een Duitse poolexpeditie een deel van Antarctica. Het gebied…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: