Terugkijken: Landing Willem op strand van Scheveningen

Zaterdag werd herdacht dat prins Willem Frederik op 30 november 1813 na enkele jaren ballingschap in Scheveningen voet aan wal zette. Hij werd de eerste Oranje op de troon: koning Willem I.

De historische landing van de prins werd zaterdag op het strand van de badplaats nagespeeld. Vanwege de hevige wind kon de prins (gespeeld door Huub Stapel) echter niet per sloep naar de wal worden gebracht. In plaats daarvan werd een militair amfibievoertuig ingezet.

Onder de toeschouwers bevonden zich ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De NOS deed live verslag. Bekijk de gehele uitzending hierboven.

- advertentie -

Lees ook: Drie onthullende koningsbiografieën
Lees ook: Prins van Oranje overwoog in 1813 even landing in Den Briel

De drie koningen van Oranje (Willem I)Naar aanleiding…
Deze week bracht een Belgisch oorlogsschip "heilige aarde" naar Londen. Het ging…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: