Toulouse Lautrec Museum na elf jaar weer open

Affiche van Henri Toulouse-Lautrec

Het Toulouse Lautrec Museum in de Zuid-Franse stad Albi is na elf jaar weer toegankelijk voor het publiek.

Het museum beheert een grote collectie schilderijen, tekeningen, affiches en lithografieën van de Franse kunstschilder Henri Toulouse-Lautrec (1864-1901). Het museum gevestigd in het Palais de Berbie, een voormalig bisschoppelijk paleis uit de dertiende eeuw. Het staat naast de beroemde kathedraal van Albi die sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Het Toulouse Lautrec Museum is de afgelopen elf jaar grondig gerestaureerd. De restauratie heeft meer dan 38 miljoen euro gekost.

- advertentie -

Henri Toulouse-Lautrec werd in 1864 in Albi geboren. Hij werd onder meer bekend met zijn affiches. In 1890 maakte hij zijn eerste affiche, de litho Moulin Rouge, en daarmee werd hij op slag beroemd. De kunstenaar maakte ook ooit een schets van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh – Henri de Toulouse-Lautrec, 1887

, zittend aan een tafeltje in een café.

Ramp met de Titanic
Het futuristische Titanic-centrum in BelfastIn Belfast is afgelopen weekend…
Paleis het LooNaar aanleiding van het 'jaar van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: