Vijf populaire liedjes uit de DDR

Omdat het vijfentwintig jaar geleden is dat de Berlijnse Muur viel, heeft het DDR Museum in Monnickendam vijf bijzondere liedjes uit de DDR weer tot leven gewekt. Speciale hiervoor werd een gelegenheidscombo opgericht: ‘Die Trabis’.

Enkele van de liedjes worden volgens het museum mogelijk voor het eerst buiten Duitsland uitgevoerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Lipsi Schritt, een melodie met bijbehorende danspassen, in 1959 speciaal in opdracht van het DDR-regiem gecomponeerd om tegenwicht te bieden tegen de ‘decadente’ westerse rock-’n-roll.

Mel Ramos - Hippopotamus
Het Ludwig-museum in Keulen herbergt een van de belangrijkste collecties van Amerikaanse…
Terugkijken: De erfenis van Anne Frank
Argos TV stond afgelopen maandag stil bij "de gevolgen van de popularisering…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: