VU start Abraham Kuyper Center

Oud-premier Abraham Kuyper

Oud-premier Abraham Kuyper

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een subsidie van de Templeton World Charity Foundation gekregen voor een project van 2,4 miljoen euro. Met het geld start de Faculteit der Wijsbegeerte van de universiteit het onderzoeksproject Science beyond Scientism en het Abraham Kuyper Center for Science and Religion.

Binnen het project wordt onderzocht of wetenschap de enige mogelijke manier is om kennis te verwerven.


Het centrum organiseert publieke bijeenkomsten over de vraag of er grenzen zijn aan de wetenschap als het gaat om het begrijpen van onszelf en de wereld om ons heen.

- advertentie -

Abraham Kuyper Center

Het Abraham Kuyper Center for Science and Religion is bedoeld om een groot aantal publieke debatten, summerseminars en conferenties over wetenschap en de ‘Big Questions’ te organiseren voor studenten, wetenschappers en geïnteresseerden binnen en buiten de VU.

Het gaat dan bijvoorbeeld om vragen als ‘Wat is het om mens te zijn?’, ‘Zijn goed en kwaad een projectie?’ en ‘Zijn wij ons brein?’. Vragen waarover al eeuwen wordt gediscussieerd maar volgens de VU mengen de laatste decennia wetenschappers zich steeds vaker in het debat:

De wetenschap wint aan invloed in een domein dat traditioneel voorbehouden was aan filosofie en religie. Wat betekent dit voor deze vragen en wat betekent dit voor de wetenschap zelf? Kan de wetenschap ons helpen bij het vinden van antwoorden op deze vragen? Of zijn er grenzen aan de wetenschap als het gaat om het begrijpen van onszelf en de wereld om ons heen?

Het centrum wordt vrijdag 22 februari gelanceerd met een openingssymposium.

Geert van Dijk voor zijn vertrek naar de match…
[caption id="attachment_20116" align="alignleft" width="265"]Nieuwe aangifte tegen Jorge ZorreguietaIn Argentinië wordt mogelijk een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: