Waardevolle honkbalplaatjes gevonden op zolder

Op de zolder van een overleden Amerikaan zijn recent zeven zeer zeldzame honkbalplaatjes gevonden. De kaartjes zijn gezamenlijk waarschijnlijk meer dan één miljoen dollar waard.

Het gaat om plaatjes met daarop de beeltenis van de legendarische honkbalspeler Ty Cobb, bijgenaamde The Georgia Peach. Hij speelde van 1905 tot 1928 voor de Detroit Tigers en sloot zijn carrière af bij de Philadelphia Athletics. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste honkbalspelers uit de Amerikaanse geschiedenis. In 1936 Cobb opgenomen in de Hall of Fame.

Hoewel de sporter in zijn tijd al een grootheid was, zijn honkbalplaatjes met zijn beeltenis kennelijk vrij zeldzaam. Toen nabestaanden van de voormalige eigenaar de kaartjes in de kelder van hun overgrootvader vonden, namen ze contact op met expert Joe Orlando. Volgens hem gaat het om een zeer bijzondere vondst. Er zouden slechts vijftien van dergelijke kaartjes bekend zijn en die brachten bij veilingen in het verleden circa 150.000 dollar per stuk op.

De kaartjes dateren uit de beste jaren van de honkbalspeler (1909-1911). Ze werden oorspronkelijk verkocht bij pakjes sigaretten. Op de achterkant van de kaartjes staat dan ook.

- advertentie -

“Ty Cobb—King of the Smoking Tobacco World”

Meer sportgeschiedenis
Boek: Ty Cobb – My Life in Baseball

Olympische vlam - cc
Wereldwijd wordt het zwangere vrouwen afgeraden om deel te nemen aan de…
Embleem van de Harvard-faculteit
De rechtenfaculteit van de Amerikaanse universiteit Harvard heeft besloten zijn embleem af…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: