Weer hunebed beschadigd door vuur

Foto: Boswachter Geerling Kruidhof

In Emmen is opnieuw een hunebed door brandstichting beschadigd. Dat meldt boswachter Geerling Kruidhof van Staatsbosbeheer.

Het gaat om hunebed D40 bij het Valtherbos in Emmen. Onbekenden blijken een vuurtje te hebben gesticht bij het hunebed en hierdoor is een stuk van ongeveer dertig centimeter van een van de stenen afgeknapt.


Vorig jaar zomer werd er ook al een hunebed (D45) in Emmen beschadigd doordat er een vuurtje onder het megalitische monument was gestookt. Toen was de schade veel groter. In de deksteen van het hunebed ontstond een scheur van drie bij vier meter.

- advertentie -

De tien ton wegende deksteen kon uiteindelijk met veel moeite gerepareerd worden en werd eind vorig jaar teruggeplaatst.

darwin-dullaway-gr
Bewerkte foto van Charles Darwin - Foto: imgur.comVeel historische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: