400 jaar betrekkingen met Turkije

Niet alleen de Turkse mannen waren aan het werk, maar ook hun echtgenoten – Foto: Turks Museum Nederland
Dit jaar wordt op verschillende manieren stilgestaan bij het feit dat Nederland en Turkije precies vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen met elkaar onderhouden. Het Haags Historisch Museum presenteert vanaf eind deze maand een tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis.

In deze presentatie worden verschillende facetten van de vierhonderd jaar onderlinge betrekkingen tussen Nederland en Turkije berlicht. Een korte geschiedenis aangevuld met tal van foto’s laat zien hoe Nederland en Turkije hun band hebben opgebouwd. De handelsbetrekkingen komen aan bod, evenals de Turken van de eerste generatie. Tot slot richt de presentatie zich ook op de Turkse Hagenaars, hun migratiegeschiedenis en onze gezamenlijke Haagse geschiedenis.

De tentoonstelling is tot stand gekomen met medewerking van het Turks Museum Nederland, het Turkije Instituut, het Nationaal Archief, het Haags Gemeentearchief, Museum Meermanno en de Bibliotheek Den Haag.

- advertentie -De tentoonstelling wordt geopend op 27 februari en is vervolgens tot en met 11 maart gratis te bezoeken.

De presentatie is een aanloop naar onder andere de tentoonstelling 400 jaar Turkije en Nederland die vanaf 26 april tot en met 2 september 2012 in het Haags Historisch Museum te zien zal zijn. Deze tentoonstelling zal dieper ingaan op de eeuwenoude band tussen Nederland en Turkije, met daarbij speciale aandacht voor de Turken in Den Haag.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: