Dark
Light

Aanhouding voor diefstal schilderijen Van Gogh en Frans Hals

Auteur:
1 minuut leestijd
De twee gestolen schilderijen
De twee gestolen schilderijen (Foto: politie)

De politie heeft dinsdagochtend een 58-jarige man uit Baarn aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van twee schilderijen, werken van Vincent van Gogh en Frans Hals. De gestolen schilderijen zijn nog niet terecht.

Het schilderij van Vincent van Gogh, getiteld Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen, werd een jaar geleden gestolen uit Museum Singer Laren. Het is eigendom van het Groninger Museum. Vorige week vroeg dat museum nog speciaal aandacht voor de roof, omdat het inmiddels precies een jaar geleden was dat het werk werd ontvreemd. De diefstal van het werk van Frans Hals, Twee lachende jongens, dateert van augustus vorig jaar en werd gestolen uit museum Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam.

De politie meldt dat maandenlang intensief onderzoek is gedaan naar de schilderijenroof. Aangezien de werken nog niet boven water zijn gaat de zoektocht “onverminderd door”.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×