Ahmadinejad weigert Holocaust te erkennen

Ahmadinejad te gast bij ‘Piers Morgan Tonight’ (Still CNN)
De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft in een maandag op CNN uitgezonden interview geweigerd de Holocaust te erkennen.

Ahmadinejad zei in de primetime talkshow Piers Morgan Tonight dat hij het niet zijn taak vindt om te oordelen wat er wel of niet gebeurd is in de geschiedenis. “Ik kan dat niet beoordelen”, aldus de president die verder zei dat onderzoekers en studenten de historische gebeurtenissen maar moeten onderzoeken.

Mythe

De Iraanse president hield zich daarmee voor zijn doen enigszins op de vlakte. Ahmadinejad houdt namelijk geregeld anti-westerse en anti-Israëlische toespraken. Begin dit jaar zei hij in een speech nog dat de Holocaust een “door het Westen en de kolonisten gecreëerde mythe” was om de oprichting van Israël te legitimeren.

- advertentie -

In het interview met CNN zei Ahmadinejad verder onder meer dat er wat hem betreft in het Midden-Oosten geen plek is voor Israël. Anders dan Iran, zou Israël geen historische roots hebben in het gebied.

Opvallend was verder dat Ahmadinejad in het interview zei dat hij zelf goede relaties heeft met verschillende Joden. Ook zei hij geen probleem te hebben met huwelijken tussen moslims en Joden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: