Week van de koloniale geschiedenis

ANP Historisch Archief lanceert website

Het ANP gaat historische verhalen verzamelen. Op de maandag gelanceerde website www.anp-archief.nl kunnen bezoekers hun verhalen vertelen bij gebeurtenissen uit de twintigste eeuw. De ANP Foundation, de stichting die zorg draagt voor het historische archief van de nieuwsdienst, heeft dat bekendgemaakt.

Op de nieuwe website staat de periode 1937-1984 centraal. Motto van de site is ‘het ANP was erbij, waar was jij?’. Bezoekers kunnen eigen nieuwsmomenten opsporen en vervolgens hun herinneringen delen. Het is de bedoeling dat het nieuwsverleden van Nederland via de site voorzien wordt van sterk persoonlijke herinneringen.

Op de website wordt zowel een deel van het ANP-fotoarchief als het ANP-tekstarchief uit de periode 1937-1984 toegankelijk gemaakt.

De nieuwe site is aangesloten op het INNL Netwerk van het Nationaal Historisch Museum, een landelijke netwerk van historische collecties en communities. Dit netwerk moet de ‘versnippering van historische informatie op het internet tegengaan’.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: