Dark
Light

ANP Historisch Archief lanceert website

Auteur:
1 minuut leestijd
www.anp-archief.nl
www.anp-archief.nl

Het ANP gaat historische verhalen verzamelen. Op de maandag gelanceerde website www.anp-archief.nl kunnen bezoekers hun verhalen vertelen bij gebeurtenissen uit de twintigste eeuw. De ANP Foundation, de stichting die zorg draagt voor het historische archief van de nieuwsdienst, heeft dat bekendgemaakt.

Op de nieuwe website staat de periode 1937-1984 centraal. Motto van de site is ‘het ANP was erbij, waar was jij?’. Bezoekers kunnen eigen nieuwsmomenten opsporen en vervolgens hun herinneringen delen. Het is de bedoeling dat het nieuwsverleden van Nederland via de site voorzien wordt van sterk persoonlijke herinneringen.

Op de website wordt zowel een deel van het ANP-fotoarchief als het ANP-tekstarchief uit de periode 1937-1984 toegankelijk gemaakt.

De nieuwe site is aangesloten op het INNL Netwerk van het Nationaal Historisch Museum, een landelijke netwerk van historische collecties en communities. Dit netwerk moet de ‘versnippering van historische informatie op het internet tegengaan’.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Ruim 51.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×