Atlas van Stolk digitaliseert beeldcollectie

Digitalisering
De beeldcollectie van de Atlas Van Stolk wordt gedigitaliseerd. Het is de bedoeling dat er eind volgend jaar al ongeveer 30.000 afbeeldingen zijn ingescand. Dat meldt Nu.nl dinsdag.

De Atlas Van Stolk is een beroemde verzameling prenten, kaarten en tekeningen en vernoemd naar de Abraham van Stolk (1814-1896). Deze Rotterdammer begon de verzameling in 1835. Inmiddels omvat de verzameling naar schatting 245.000 objecten.In 1967 werd de verzameling in bruikleen gegeven aan de gemeente Rotterdam. Sinds die tijd is de collectie opgeslagen onder het Schielandshuis

- advertentie -


Volgens de beheerders vormt de collectie als het ware “een film waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld”. Er zijn eerder al eens enkele duizenden stukken uit de collectie gedigitaliseerd, maar dat moeten er dus veel meer worden.

Met het grote digitaliseringsproject is al een begin gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf uit Heiloo. De collectie wordt straks via een nieuwe website gepresenteerd aan het publiek.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: