Bijna 38.000 euro voor Kuifje-album

Kuifje in het land van de Sovjets
Bij veilinghuis Banque Dessinée in Brussel is afgelopen weekend een Kuifje-album geveild voor 37.820 euro. Volgens het veilinghuis is dat een record voor een origineel exemplaar van Kuifje.

Het ging om een exemplaar van het album Kuifje in het land van de Sovjets uit 1930. Het veilinghuis verwachtte dat het album ongeveer tienduizend euro op zou brengen. Ook andere originele Kuifje-albums brachten veel geld op: Kuifje in Afrika (1931) bracht 15.860 euro op en De scepter van Ottokar (1942) werd verkochtvoor 12.200 euro.

- advertentie -

De Belgische striptekenaar Hergé, pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: