Dark
Light

Borstvoeders overal welkom in Mauritshuis

Auteur:
1 minuut leestijd

Ouderwetse kinderwagen - cc
Ouderwetse kinderwagen – cc
Sinds deze week zijn vrouwen die borstvoeding willen geven overal in het Mauritshuis in Den Haag welkom.

Het museum realiseerde zich deze week dat het nog geen beleid had omtrent borstvoeding, toen er enige commotie ontstond nadat een vrouw was gevraagd haar kind niet in het museumrestaurant te voeden. Het museum heeft al langer een speciale afgesloten ruimte waar kinderen gevoed kunnen worden. Deze ruimte kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het verschonen van baby’s.

Het protest van de weggestuurde vrouw werd al snel vrij massaal opgepakt via de social media. Dat het begin augustus Wereld Borstvoeding Week was, speelde waarschijnlijk ook een rol. Een woordvoerder van het onlangs heropende museum laat weten dat het Mauritshuis verbaasd was over de omvang van ophef. Het museum realiseerde zich door de discussie dat er met de afgesloten ruimte wel gefaciliteerd werd, maar dat er geen officieel beleid was op het punt van borstvoeding.

Het Mauritshuis besloot daar snel wat aan te doen en kwam woensdag met een officiële verklaring:

Bericht op Facebook over het borstvoedingsbeleid van het Mauritshuis
Bericht op Facebook over het borstvoedingsbeleid van het Mauritshuis

In theorie mogen vrouwen nu dus ook hun kind voeden terwijl ze voor het Meisje met de parel van Vermeer of de De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt staan. Een museumwoordvoerder laat weten niet te hopen dat het museum in die zin een soort bedevaartsoord voor borstvoeders wordt. Maar welkom zijn borstvoeders dus wel.

Lees ook: ‘Het Meisje’ en het Mauritshuis zijn terug

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×