Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Cuba

Cuba geschiedenis (cc - Pixabay - ansalmo_juvaga) Artikelen over of gerelateerd aan de geschiedenis van Cuba.Van Fidel Castro tot Guantanamo Bay.

Teksten Che Guevara op werelderfgoedlijst

De geschriften van revolutionair Che Guevara zijn door Unesco toegevoegd aan het Memory of the World-register. Het Memory of the World-register van Unesco bevat een paar honderd documenten die gezien worden als uniek voor het ‘geheugen van de wereld’. De geschriften van Che Guevara verdienen wat VN-organisatie Unesco ook een plek op die lijst.

Boliviaans dagboek Che Guevara online te bekijken

Een kopie van een handgeschreven dagboek van Che Guevara, hét symbool van de Cubaanse revolutie, is sinds deze week online te bekijken. Het gaat om het dagboek dat de revolutionair in de periode voor zijn dood in 1967 bijhield in de bergen van Bolivia. De in Argentinië geboren Che Guevara speelde een belangrijke rol in de revolutie die Fidel Castro
Cubaanse Revolutie

Cuba viert 50 jaar revolutie

In Cuba is gisteren stilgestaan bij het feit dat Fidel Castro vijftig jaar geleden de macht greep. De staatsgreep van Castro maakte een einde aan het bewind van Fulgencio Batista.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Ons archief bevat inmiddels duizenden artikelen "

Naar onze onderwerppagina