Week van de koloniale geschiedenis

Chaos (Griekse mythologie)

Image
Gaea wordt uit de Chaos geboren
Chaos (Grieks: gapende ruimte). Het grote niets. Een onmetelijke zwarte, lege ruimte zonder begin en zonder eind. Voor de Chaos bestond er niets. De Chaos is het begin van alles, het begin van de tijd en het begin van de wereld. Wel bevat de Chaos de vier elementen waaruit alles later zal ontstaan: aarde, water, lucht en vuur.

Uit de Chaos wordt op een bepaald moment de aarde geboren, die de Grieken Gaea noemen. Naast Gaea ontstaan Tartarus, een deel van de onderwereld, en Eros, de universele liefde. De Chaos wordt over het algemeen als onzijdig aangeduid. Ook bekend als de Baaierd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: