Week van de koloniale geschiedenis

Charters Archief Delft gedigitaliseerd

Charter
Archief Delft heeft alle charters uit zijn collectie gevlakt, gerestaureerd en gedigitaliseerd. De stukken zijn sinds kort voor het publiek toegankelijk.

Het gaat om charters en akten uit het oud-rechtelijk en de oud-notariële Archieven Delft vanaf 1246. Charters zijn een bijzonder soort archiefstukken. Ze zijn geschreven op perkament en ter bekrachtiging voorzien van één of meer zegels. De zegels van bijenwas zijn erg kwetsbaar en raken daarom makkelijk beschadigd.Archief Delft heeft daarom alle charters gevlakt, gerestaureerd en gedigitaliseerd. De gedigitaliseerde charters zijn nu via de website van de Digitale Arena Delft ontsloten en voor het publiek toegankelijk gemaakt.

- advertentie -

Via een zoekmodule zijn ze eenvoudig te doorzoeken.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: