Dark
Light

De nieuwe Spielberg: War Horse

1 minuut leestijd

War Horse
Sinds deze week is in de bioscopen War Horse van regisseur Steven Spielberg te zien. De historische film is gebaseerd op een boek van de Britse kinderboekenschrijver Michael Morpurgo en op een gelijknamig toneelstuk.

Het verhaal draait om de jonge Albert die onafscheidelijk is met zijn paard Joey. Hij is diep verdrietig als het paard tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de Fransen moet worden verkocht om ingezet te worden bij verschillende veldslagen. Albert is zelf nog te jong om te dienen in het leger.Toch besluit hij naar Frankrijk te reizen om te proberen zijn paard te redden.

De film is door recensenten wisselend ontvangen, maar wordt over het algemeen bestempeld als een echte ’tranentrekker’. Het is de eerste film die de gerenommeerde regisseur Steven Spielberg voor Walt Disney heeft gemaakt.

Waar her en der kritiek geuit wordt op het wat te sentimentele verhaal en op het feit dat er in de film ook door Duitse soldaten Engels wordt gesproken, is vrijwel iedereen het er over eens dat de film verschillende prachtige in beeld gebrachte (slagveld)scènes bevat.

De film is genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film. Volgens critici is de kans echter zeer klein dat de film die belangrijke prijs ook echt in de wacht gaat slepen.

Trailer van War Horse

×