Duizend jaar oud liedboek te koop op TEFAF

Das Liesborner Evangeliar (Les Enluminures)
Das Liesborner Evangeliar (Les Enluminures)
Aankomende vrijdag opent kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht weer de deuren voor het publiek. Er worden tienduizenden bijzondere kunstobjecten te koop aangeboden. Een van de topstukken is een Duits evangelieboek van meer dan duizend jaar oud: Das Liesborner Evangeliar.

Dit liedboek is rond 980 gemaakt. De omslag is echter wat jonger. Die dateert uit de vijftiende eeuw. Het zeldzame boek wordt te koop aangeboden door de Parijse kunsthandel Les Enluminures.

Das Liesborner Evangeliar dateert uit de tijd van de Ottonen. Een oude koningsdynastie in het huidige Duitsland.

De vraagprijs is 6,5 miljoen euro. De Parijse kunsthandel heeft het werk pas sinds kort in bezit. Volgens de verkoper is het boek zo zeldzaam dat het nooit geëxporteerd zou mogen worden als het in Duitsland was opgedoken. Lees verder bij de NOS.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: