Duizend jaar oud liedboek te koop op TEFAF

Das Liesborner Evangeliar (Les Enluminures)
Das Liesborner Evangeliar (Les Enluminures)
Aankomende vrijdag opent kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht weer de deuren voor het publiek. Er worden tienduizenden bijzondere kunstobjecten te koop aangeboden. Een van de topstukken is een Duits evangelieboek van meer dan duizend jaar oud: Das Liesborner Evangeliar.

Dit liedboek is rond 980 gemaakt. De omslag is echter wat jonger. Die dateert uit de vijftiende eeuw. Het zeldzame boek wordt te koop aangeboden door de Parijse kunsthandel Les Enluminures.

Das Liesborner Evangeliar dateert uit de tijd van de Ottonen. Een oude koningsdynastie in het huidige Duitsland.

De vraagprijs is 6,5 miljoen euro. De Parijse kunsthandel heeft het werk pas sinds kort in bezit. Volgens de verkoper is het boek zo zeldzaam dat het nooit geëxporteerd zou mogen worden als het in Duitsland was opgedoken. Lees verder bij de NOS.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: