Eeuwenoude oven gevonden in Arnhem

Archeologen hebben bij opgravingen aan de Oeverstraat in Arnhem een ovenstructuur uit de zestiende of zeventiende eeuw gevonden. De gemeente Arnhem heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De onderzoekers vermoeden dat het om een zogenaamde brouwersoven gaat. Hiervan werden er enkele jaren geleden ook al eens tien gevonden in het Arnhemse Musiskwartier. De archeologen doen nog de hele maand augustus onderzoek bij de Oeverstraat. Ze hopen onder meer nog de resten van middeleeuwse baksteenbouw en houtbouw uit Arnhems’ vroegste stedelijke periode te vinden.

De vindplaats bevindt zich vlakbij de vroegere stadsmuur en de Jansbeek. Vorig jaar zomer stuitten archeologen op deze locatie al op sporen van bewoning die tot 1200-1300 teruggaan.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: