Dark
Light

Escher-tentoonstelling in Turkije

Auteur:
1 minuut leestijd

Tekenende Handen – M.C. Escher
Het Rijksmuseum Amsterdam presenteert vanaf 3 mei een tentoonstelling rond lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898- 1972) in Turkije.

In het CerModern Museum in Ankara zullen tot begin augustus zeventig prenten van Escher te bewonderen zijn. Het Rijksmuseum bezit een aardige collectie werken van Escher waaronder iconen als Tekenende Handen, Boven en Onder en Belvedere.

Veel prenten van Escher zijn later op grote schaal gereproduceerd op posters en ansichtkaarten. De originelen worden volgens het Rijksmuseum echter maar zelden tentoongesteld. Naast de originele werken van Escher zullen in Ankara de komende maanden ook een aantal grafische werken getoond worden van prentmakers die artistiek gerelateerd zijn aan Escher, zoals Jesserun de Mesquita en Gerrit Dijsselhof.

De tentoonstelling – getiteld The Art of Escher – is georganiseerd in het kader van de viering van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen. Een tentoonstelling van werken van Escher in het Braziliaanse Rio de Janeiro was in 2011 wereldwijd de best bezochte tentoonstelling van dat jaar.

Boek: Escher op reis

×