Fanatieke aanhang Lazio Roma misbruikt afbeelding Anne Frank

Aanhangers van de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma hebben antisemitische stickers verspreid met daarop afbeeldingen van Anne Frank. Op de afbeeldingen draagt ze een shirt van AS Roma, de aartsrivaal van Lazio.

De foto’s met Anne Frank in AS Roma-shirt doken in 2013 ook al eens op. De Italiaanse politie is inmiddels een onderzoek gestart. De stickers zijn onder meer aangetroffen op glazen wanden, muren en toiletten in het Stadio Olimpico, dat zowel de thuishaven van Lazio als AS Roma is. Afgelopen weekend schreeuwden fanatieke aanhangers van Lazio, die bekend staat als extreem rechts, tijdens een thuiswedstrijd al antisemitische leuzen. Ook werd bij het stadion graffiti aangetroffen met de tekst: ‘Roma-fans zijn Joden’.

De voorzitter van de Joodse gemeenschap van Rome, Ruth Dureghello, is woedend over de actie. Op Twitter schreef ze:

- advertentie -

“Dit is geen voetbal, dit is geen sport. Houd antisemieten buiten de stadions.”

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: