Fotografiemuseum Huis Marseille compleet vernieuwd

/
2 minuten leestijd

Untitled, 2013 - Juul Kraijer (Huis Marseille)
Untitled, 2013 – Juul Kraijer (Huis Marseille)
Het Amsterdamse fotografiemuseum Huis Marseille is afgelopen jaar volledig vernieuwd en opent zaterdag de deuren voor het publiek met een grote tentoonstelling met werk van veertien hedendaagse Nederlandse fotografen.


Vanaf zaterdag bestaat het museum niet langer uit één, maar uit twee grachtenpanden die met elkaar verbonden zijn door drie doorgangen op verschillende verdiepingen. Het museum heeft nu veertien in plaats van vijf zalen, waaronder een bijzondere rode stijlkamer. Volgens het museum is dit één van de weinige intact gebleven kamers in de stijl van Louis XIV die in Amsterdam zijn overgebleven.

Het museum heropent met de tentoonstelling De herontdekking van de wereld. In deze tentoonstelling staat de nieuwe Nederlandse fotografie centraal. Huis Marseille:

In deze tentoonstelling wordt getoond dat een nieuwe ontdekkingsreis in de fotografie in volle gang is. De passie van het kijken en de ervaring van de eigenschappen van het medium is volop aanwezig in het werk van de getoonde fotografen.

Er wordt werk tentoongesteld van veertien fotografen. De leeftijd van de veertien participanten loopt uiteen van in de twintig tot begin veertig. Het museum:

Het is de generatie die volop opgroeide in de beeldcultuur, als inherent onderdeel van onze moderniteit. Juist deze fotografen formuleren een reactie op de ‘cultuur van onzichtbaarheid en de virtuele communicatie’ door met een frisse blik te gaan kijken. En dat is voor fotografie nu juist een uitdaging. Fotografie is immers van iedereen en zo makkelijk te bedienen? Is het niet vanwege de beeldcultuur dat de aarde voor iedereen zichtbaar is? Inderdaad, maar: geven al die beelden die op het scherm opflitsen wel een werkelijke indruk van de waarheid in een samenleving waar de meeste processen onzichtbaar zijn? Kortom wat is er dan eigenlijk nog echt?

De herontdekking van de wereld is te zien van 7 september tot en met 8 december 2013.

Gerelateerde uitgaven:

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Een verbrand kruis in de tuin van Martin Luther King, ca. 1960

Hierna verschenen

De leeuwen van Metro-Goldwyn-Mayer

0
Reageren op dit bericht?x