Week van de koloniale geschiedenis

Fototentoonstelling: 130 jaar VU-gebouwen

Foto: VU
De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) bestaat 130 jaar. Naar aanleiding van dat jubileum is er een fototentoonstelling georganiseerd. Deze is vanaf dinsdag 24 mei te zien op het campusterrein van de universiteit.

Titel van de tentoonstelling is Bouwstenen voor Kennis, Verleden, heden & toekomst VU-campus. Aan de hand van fotopanelen wordt het verhaal van 130 jaar VU-gebouwen verteld. De tentoonstelling wordt dinsdag geopend door René Smit, voorzitter van de VU, samen met schrijver Ronald Giphart geopend.Op de campus van de VU zijn de fotopanelen te zien met beelden van de VU-gebouwen van vroeger tot nu. Van de eerste colleges in de Kleine Komedie (toen nog Schotse Zendingskerk) in 1880 tot en met de nieuwste gebouwen ACTA en Initium en het binnenkort te openen kankerdiagnostischcentrum van VUmc-CCA. De tentoonstelling biedt ook een doorkijk naar de toekomst van de VU-Campus in het Kenniskwartier, op de Zuidas.

- advertentie -

In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht besteed aan gebouwen. Ook enkele gebruikers van de gebouwen staan centraal. Aan de hand van portretfoto’s en daaraan gekoppelde interviews wordt de bezoeker verteld wat de betreffende personen bij de VU doen of gedaan hebben.

In korte filmpjes, die bezoekers ter plekke op hun smartphone kunnen bekijken door de QR’s op de panelen te scannen, vertellen verschillende van deze personen waar ze zich mee bezighouden. De filmpjes zijn binnenkort ook te zien op de website van de VU. De tentoonstelling is van 25 mei tot en met 30 september buiten op het vrij toegankelijke VU-campusterrein te bekijken.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: