StudieboekenStudieboeken

Fototoestel van beroemde Che Guevara-foto te koop

Bij veilinghuis Catawiki kan momenteel geboden worden op het favoriete fototoestel van fotograaf Alberto Korda (1928-2001). Volgens de zoon van de fotograaf maakte Korda waarschijnlijk ook zijn beroemde portret van Che Guevara met dit toestel.

- ad -

De beroemde foto van Che Guevara werd gemaakt op 5 maart 1960, tijdens een herdenkingsplechtigheid. Over de foto zei de fotograaf ooit:

“Che lijkt op de foto boos en verontwaardigd, maar ondertussen toont hij ook moed en vertrouwen”.

Het portret werd een van de iconen van de jaren zestig en heeft in grote mate bijgedragen aan de verheerlijking van de persoon van Che Guevara. Het Leica-toestel dat geveild wordt, is te koop aangeboden door de zoon van de fotograaf. Hij hoopt dat het apparaat tussen de 5000 en 8000 euro voor te krijgen.

Lees ook: Che Guevara (1928-1967) – Revolutionair en guerrillaleider
Boek: Fidel en Che – Een revolutionaire vriendschap

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Cleopatra had rood haar en woog negentig kilo

  Cleopatra had rood haar en woog negentig kilo

  De Egyptische koningin met Grieks-Macedonische wortels heerste op het hoogtepunt van haar macht over praktisch de gehele oostkust van de Middellandse Zee.Lees bericht »
 • Het kanon van de koning van Kandy

  Het kanon van de koning van Kandy

  Er zijn maar weinig historische voorwerpen in het Rijksmuseum waarvan de herkomst door de jaren heen zo uiteenlopend wordt beschreven als dit kanon uit Ceylon. Het zou een geschenk zijn van de keizer van Tunis aan de Staten Generaal, of …Lees bericht »
 • Ivan Pavlov en de Pavlovreactie

  Ivan Pavlov en de Pavlovreactie

  Met een Pavlovreactie wordt een aangeleerde, onbewuste reactie bedoeld. We danken dit begrip aan de Russische fysioloog en Nobelprijswinnaar Ivan Pavlov (1849-1936) die een beroemd experiment met honden uitvoerde.Lees bericht »
 • Het einde van de megafauna

  Het einde van de megafauna

  Australië verloor meer dan 90% van zijn reuzen, de Amerika’s zo’n 75%. In het laatste geval was daar slechts een millennium voor nodig. Als de mens de oorzaak was, hoe hebben we dat dan aangepakt?Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!