Dark
Light

Catawiki

Catwiki, een online wiki-verzameling en veilingwebsite van verzamelaarscatalogi. De website begon met stripboeken. Tegenwoordig worden ook bijvoorbeeld antieke gravures, tijdschriften (oue) boeken, spellen en camera's verkocht. Catawiki is oorspronkelijk een Nederlands bedrijf. In 2011 werden er ook Frans-, Duits- en Engelstalige versies gelanceerd. Klik hier voor meer informatie over Catawiki

Spullen Boudewijn Büch brengen 10.000 euro op

Er kon onder meer geboren worden op vier kleine post-it-briefjes die Büch schreef aan zijn geliefde Pauline Drost. Op de briefjes, die verkocht werden voor 120 euro, staan teksten als ‘Plien! Bel je mij ècht om 09.00 uit bed! en een liefdesverklaring.
1 minuut leestijd

Suske en Wiske-veiling brengt 50.000 euro op

Bij Catawiki, een online veilinghuis voor verzamelaars, is donderdagavond een verzameling zeldzame albums en tekeningen van Suske en Wiske geveild voor een bedrag van 50.000 euro. Topstuk van de veiling was een door Willy Vandersteen getekende pagina uit het album De koning drinkt uit 1947. Dit object werd afgehamerd op een bedrag van 12.000 euro.
1 minuut leestijd
Afb: Catawiki

Voortaan ook cartografieveilingen bij Catawiki

Sinds vrijdag worden op verzamelaarswebsite Catawiki wekelijks ook cartografische objecten geveild. Via internet kan er onder meer geboden worden op antieke landkaarten, stadsplattegronden en profielaanzichten uit de periode van de vijftiende tot de negentiende eeuw geveild.
1 minuut leestijd
×