Meer geld voor onderzoek naar archeologische vondsten

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft meer geld beschikbaar gesteld voor verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar recente archeologische vondsten in Nederland, die van (inter)nationaal belang zijn. Er is in totaal 250.000 euro beschikbaar.

De NWO heeft hiertoe besloten op advies van minister Jet Bussemaker (OCW). Aanvragen kunnen vanaf begin deze maand tot half september dit jaar worden ingediend door senior onderzoekers met een aanstelling bij een Nederlandse kennisinstelling, gemeente, regio, provincie, of een erkend archeologisch bedrijf. Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) voorziet de regeling in een behoefte vanuit het archeologisch veld om extra kosten te dekken die samenhangen met onderzoek naar archeologische vondsten die van (inter)nationaal belang zijn.

In de tweede helft van november wordt bekend welke aanvragen financiering ontvangen. Een commissie van deskundigen bekijkt onder meer naar de mate waarin het om een vondst van (inter)nationaal belang gaat, maar ook naar de wetenschappelijke kwaliteit, relevantie van het onderzoek, haalbaarheid en de wijze waarop de vondsten gepresenteerd gaan worden.

Meer archeologie
Boeken over archeologie

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: