Dark
Light

Geschiedenisboekje voor scholieren Cariben

Auteur:
1 minuut leestijd
Sint Maarten / cc
Sint Maarten / cc

In bijzijn van prinses Beatrix is woensdag het geschiedenisboekje “Eenheid en verscheidenheid – 200 jaar Koninkrijk. Nederland en de zes Caribische eilanden in jaartallen” overhandigd aan twintig scholieren op het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Twintig leerlingen van de Sint Maarten Academy kregen een eerste exemplaar uitgereikt door voorzitter Ank Bijleveld-Schouten van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Het boekje gaat over de gezamenlijke geschiedenis in het Koninkrijk in de periode 1813 tot nu. Maar ook de tijd vanaf de ontdekking van de eilanden door de Spanjaarden komt aan bod. De focus ligt op de historische momenten in de relatie tussen de eilanden onderling en met Nederland.

Het geschiedenisboekje verschijnt ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk en is bedoeld als blijvende herinnering voor leerlingen in de hoogste klassen van VSBO/Mavo en de onderbouw van Havo/VWO. Tevens biedt het docenten een handvat om dieper in te gaan op de geschiedenis van het Koninkrijk. Het Nationaal Comité onderzoekt de mogelijkheden om het boekje ook op scholen in Nederland te verspreiden.

Het boekje is gemaakt in opdracht van het Nationaal Comité door journalist en historicus René Roodheuvel. Hij is oud-correspondent voor Radio Nederland Wereldomroep en NOS op de eilanden en woonde ook in zijn jeugd een aantal jaren op Curaçao.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (49.599 actieve abonnees)

"Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'."

Steun ons ook