//

Google digitaliseert foto’s Yad Vashem

Overzichtspagina met foto’s
Internetbedrijf Google helpt Yad Vashem bij het digitaliseren van een groot aantal Holocaust-foto’s. Het bedrijf heeft dat woensdag, een dag voor de internationale Holocaust Memorial Day, bekendgemaakt.

In de eerste fase van het project zijn ruim 130.000 foto’s uit de archieven van Yad Vashem, het Israëlische Holocaust-centrum, gedigitaliseerd en online gezet. Behalve foto’s worden ook een groot aantal documenten die betrekking op de Holocaust hebben de komende tijd online gezet.

Het idee om samen met Yad Vashem een project op te zetten ontstond twee jaar geleden. Jonathan Rosenberg, hoofd productmanagement van Google, bracht toen een bezoek aan Yad Vashem in Jeruzalem. Rosenberg ging hierna, samen met enkele van zijn collega´s, naast zijn dagelijkse werk samen met Yad Vashem werken aan een digitaliseringsproject. Dit resulteerde in 2008 in de lancering van een YouTube-kanaal. Woensdag volgde dus de lancering van de foto-website.

Bezoekers kunnen het archief vrij eenvoudig doorzoeken. Google heeft ook de tekst die op een groot aantal afbeelding te vinden is in het archief opgenomen. Hierdoor kan het archief op nog meer zoektermen doorzocht worden. Bezoekers kunnen eventueel hun reacties of herinneringen bij de foto´s plaatsen.

Google participeert in meer projecten waarbij belangrijke culturele en historische collecties online worden gezet. Het bedrijf werkt onder meer mee aan de digitalisering van verschillende grote Europese bibliotheken, de Dode Zeerollen en digitalisering van de collectie van het Prado-museum in Madrid.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Bekijk meer over:

Digitalisatie, Nieuws, Tweede Wereldoorlog

Categorieën

Vorige verhaal

Beknopte Anne Frank-biografie verschenen

Volgende verhaal

Dichter geeft vermoord Joods meisje een gezicht | voorpublicatie