Geschiedeniswinkel - Duizenden geschiedenisboeken

William Swainson (1789-1855) – Engelse ornitholoog

William Swainson
William Swainson
De startpagina van Google ziet er in Nederland en België dinsdag uit zoals vrijwel alle dagen, maar in Groot-Brittannië krijgen bezoekers een zogenaamde Doodle voorgeschoteld, ter gelegenheid van de 224ste geboortedag van de Engelse ornitholoog William John Swainson.

- ad -

Swainson maakte verschillende buitenlandse reizen en deed onderzoek naar vogels. Er zijn verschillende dieren naar hem vernoemd, waaronder de swainson toekan, een toekan die vooral in Zuid-Amerika is te vinden. De vogel is ook te zien in de Doodle die Google ter gelegenheid van de geboortedag van de ornitholoog op zijn startpagina heeft geplaatst.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • De ramp met de RMS Titanic (1912)

  De ramp met de RMS Titanic (1912)

  In de nachtelijke uren van 14 op 15 april 1912 voltrok zich een van de grootste scheepsrampen uit de geschiedenis. Het reusachtige passagiersschip de RMS Titanic, dat toen zijn maiden trip (eerste reis) maakte, kwam in aanraking met een ijsrots …Lees bericht »
 • Jan Huygen. Het gedroomde leven van de grondlegger van de VOC

  Jan Huygen. Het gedroomde leven van de grondlegger van de VOC

  Jan Huygen van Linschoten, de Nederlandse ontdekkingsreiziger, handelaar en schrijver die zelfs bij de allerkleinsten bekend is vanwege het spotliedje ‘Jan Huigen in de ton’.Lees bericht »
 • Het Leidens Ontzet (1574) – Hutspot, haring en wittebrood

  Het Leidens Ontzet (1574) – Hutspot, haring en wittebrood

  Tijdens het Leidens Ontzet eten de inwoners van Leiden traditioneel hutspot, haring en wittebrood. De traditie verwijst naar het einde van het Spaanse beleg van de stad op 3 oktober 1574. De uitgehongerde inwoners van Leiden werden bevrijd door de …Lees bericht »
 • Verzuiling en ontzuiling

  Verzuiling en ontzuiling

  Het begrip verzuiling duidt op de verdeling van een samenleving in bevolkingsgroepen die zich op levensbeschouwelijke of sociaal-economische basis afzonderlijk organiseren. Bijvoorbeeld in eigen politieke partijen, met eigen vakbonden, scholen, sociale vangnetten, kranten en leider(s). Deze maatschappelijke verdeling van de …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las