Gratis documentaire over Spinoza in bioscoop

Spinoza
Filmmaker Robin Lutz werkt aan een documentaire over de filosoof Baruch Spinoza (1632-1677). Als de film klaar is wordt deze gratis vertoond aan scholieren, studenten en het grote publiek. Dat meldt het ANP.

Baruch de Spinoza is een van de beroemdste filosofen van Nederland. Zijn bekendste werk, Ethica, werd pas na zijn dood gepubliceerd. Dit boek is opgebouwd als een wiskundig leerboek maar gaat vooral om verschillende levensvragen.

Spinoza spoort de mens in het werk aan zichzelf te zijn en zich niet passief door emoties te laten meesleuren. De filosoof was ook een van de eerste denkers die stelde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid verdient om te geloven en denken wat hij of zij wil.

- advertentie -

Robin Lutz werkt momenteel aan een documentaire over de zeventiende-eeuwse denker. Het is de bedoeling dat die in 2014 klaar is en in de bioscopen vertoond kan worden. Bioscoopconcern Pathé zal de documentaire vervolgens gratis aanbieden aan scholieren, studenten en het grote publiek.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: