Dark
Light

Gratis documentaire over Spinoza in bioscoop

Auteur:
1 minuut leestijd

Spinoza
Filmmaker Robin Lutz werkt aan een documentaire over de filosoof Baruch Spinoza (1632-1677). Als de film klaar is wordt deze gratis vertoond aan scholieren, studenten en het grote publiek. Dat meldt het ANP.

Baruch de Spinoza is een van de beroemdste filosofen van Nederland. Zijn bekendste werk, Ethica, werd pas na zijn dood gepubliceerd. Dit boek is opgebouwd als een wiskundig leerboek maar gaat vooral om verschillende levensvragen.

Spinoza spoort de mens in het werk aan zichzelf te zijn en zich niet passief door emoties te laten meesleuren. De filosoof was ook een van de eerste denkers die stelde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid verdient om te geloven en denken wat hij of zij wil.

Robin Lutz werkt momenteel aan een documentaire over de zeventiende-eeuwse denker. Het is de bedoeling dat die in 2014 klaar is en in de bioscopen vertoond kan worden. Bioscoopconcern Pathé zal de documentaire vervolgens gratis aanbieden aan scholieren, studenten en het grote publiek.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×