/

Gratis documentaire over Spinoza in bioscoop

Spinoza
Filmmaker Robin Lutz werkt aan een documentaire over de filosoof Baruch Spinoza (1632-1677). Als de film klaar is wordt deze gratis vertoond aan scholieren, studenten en het grote publiek. Dat meldt het ANP.

Baruch de Spinoza is een van de beroemdste filosofen van Nederland. Zijn bekendste werk, Ethica, werd pas na zijn dood gepubliceerd. Dit boek is opgebouwd als een wiskundig leerboek maar gaat vooral om verschillende levensvragen.

Spinoza spoort de mens in het werk aan zichzelf te zijn en zich niet passief door emoties te laten meesleuren. De filosoof was ook een van de eerste denkers die stelde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid verdient om te geloven en denken wat hij of zij wil.

Robin Lutz werkt momenteel aan een documentaire over de zeventiende-eeuwse denker. Het is de bedoeling dat die in 2014 klaar is en in de bioscopen vertoond kan worden. Bioscoopconcern Pathé zal de documentaire vervolgens gratis aanbieden aan scholieren, studenten en het grote publiek.

Bekijk meer over:

Filosofie, Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: