Dark
Light

Groninger Museum komt met grote Rodin-tentoonstelling

Rodin – Genius at Work
Auteur:
1 minuut leestijd
De Denker - Auguste Rodin
De Denker - Auguste Rodin

In het Groninger Museum is eind dit jaar een grote tentoonstelling over de Franse beeldhouwer Auguste Rodin te zien. Met ruim 120 beelden en 20 werken op papier gaat het volgens het museum om de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland.

Auguste Rodin, gefotografeerd door Alvin Langdon Coburn, 1908
Auguste Rodin, gefotografeerd door Alvin Langdon Coburn, 1908
Auguste Rodin (1840-1917) wordt beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. Het Groninger Museum:

“In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf.”

De tentoonstelling, getiteld Rodin – Genius at Work, toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als ‘De Denker’ en ‘Balzac’, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die een idee geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Ook laat de tentoonstelling het werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals ‘De Kus’. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door het Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

Rodin – Genius at Work is in Groningen te zien van 19 november 2016 tot en met 30 april 2017

Boek: Auguste Rodin

×