Week van de koloniale geschiedenis

Hoge bedragen voor striptekeningen

Kuifje – Mannen op de maan
Bij een veiling in Brussel hebben tekeningen van de Belgische striptekenaars Hergé en Franquin veel geld opgebracht.

Voor een koffer met daarin tien lithografieën van Kuifje werd bijvoorbeeld 16.000 euro betaald. De Belgische striptekenaar Hergé, pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden.

Behalve de koffer met

- advertentie -Kuifje-lithografieën gingen er zondag ook verschillende originele Kuifje-albums onder de hamer. Deze brachten tot 5600 euro op. Geveild werden onder meer albums als Kuifje in het land van de Sovjets en Mannen op de maan. Een illustratie van striptekenaar André Franquin, geestelijk vader van stripfiguur Guust Flater, bracht 4600 euro op.

De veiling, georganiseerd door Banque dessinée, bracht in totaal 360.000 euro op.

Lees ook: Tekenaar Marc Verhaegen over stripboek Vincent van Gogh

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: