Intact skelet gevonden op slagveld Waterloo

Het skelet met de kogel
Op het slagveld van Waterloo hebben Belgische archeologen het vrijwel intacte skelet van een soldaat gevonden. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

In 1815 werd de Franse keizer Napoleon Bonaparte bij Waterloo definitief verslagen. Tijdens een veldslag die plaatsvond op 18 juni 1815 stond het leger van Napoleon tegenover Britse, Nederlandse en Duitse troepen. Onder leiding van de hertog van Wellington werd de slag in het voordeel van de geallieerden beslist.- advertentie -
Herdenkingsmonument voor de Slag bij Waterloo

Nu, bijna tweehonderd jaar na de beroemde slag, hebben archeologen de complete overblijfselen van een jonge soldaat gevonden. Tussen de ribben van het skelet werd een kogel gevonden. Vermoedt wordt dat de soldaat ook echt op de dag van de Slag bij Waterloo is overleden.

Bij het skelet vonden de archeologen een lepel, muntje, leren band en een stukje hout met daarop de initialen C.B.. De nationaliteit van de soldaat is niet bekend. De archeologen hopen de identiteit van de soldaat mede aan de hand van de initialen te kunnen achterhalen.

Het skelet werd gevonden op een diepte van ongeveer veertig centimeter. De archeologen vermoeden daarom dat de soldaat vrij gehaast werd begraven.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: