Week van de koloniale geschiedenis

Jongen moet opstel over Anne Frank schrijven na brengen Hitlergroet

Een 19-jarige jongen uit het Duitse Wolfsburg die onlangs in het openbaar de Hitlergroet bracht, heeft een bijzondere straf gekregen van de jeugdrechter. Hij moet zich verdiepen in het leven van Anne Frank, haar dagboek lezen en daar vervolgens een opstel van zes pagina’s over schrijven. Dat melden Duitse media.

De jonge student heeft ook nog een taakstraf van dertig uur gekregen. Zelf ontkent hij overigens dat hij de Hitlergroet bracht, maar aangezien hij het deed ten overstaan van een grote groep mensen, zijn er flink wat getuigen. De jongen was de politie kort hiervoor overigens al opgevallen omdat hij had staan wildplassen.

De rechter die de opmerkelijke straf oplegde, is feitelijk mild geweest. Voor het brengen van de Hitlergroet kan in Duitsland een gevangenisstraf van maximaal drie jaar opgelegd worden.

Boek: Dagboek van Anne Frank

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: