Jongen moet opstel over Anne Frank schrijven na brengen Hitlergroet

Een 19-jarige jongen uit het Duitse Wolfsburg die onlangs in het openbaar de Hitlergroet bracht, heeft een bijzondere straf gekregen van de jeugdrechter. Hij moet zich verdiepen in het leven van Anne Frank, haar dagboek lezen en daar vervolgens een opstel van zes pagina’s over schrijven. Dat melden Duitse media.

De jonge student heeft ook nog een taakstraf van dertig uur gekregen. Zelf ontkent hij overigens dat hij de Hitlergroet bracht, maar aangezien hij het deed ten overstaan van een grote groep mensen, zijn er flink wat getuigen. De jongen was de politie kort hiervoor overigens al opgevallen omdat hij had staan wildplassen.

De rechter die de opmerkelijke straf oplegde, is feitelijk mild geweest. Voor het brengen van de Hitlergroet kan in Duitsland een gevangenisstraf van maximaal drie jaar opgelegd worden.

Boek: Dagboek van Anne Frank

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: