Kamp Amersfoort verkoopt stukjes prikkeldraad

1 minuut leestijd

Bij voormalig Kamp Amersfoort is momenteel een tentoonstelling te zien over archeologische vondsten die in en rond het kamp zijn gedaan. Naar aanleiding van de tentoonstelling zijn er zogenaamde herinneringsplankjes gemaakt met daarop een stukje prikkeldraad van het kamp.

Kamp Amersfoort
Het gaat om prikkeldraad dat tijdens een archeologische opgravingen in 2011 is gevonden. De herdenkingsplankjes met daarop een stukje prikkeldraad worden verkocht voor tien euro per stuk. Met deze actie wil Kamp Amersfoort aandacht vragen voor het “belang van tastbare sporen”.

De tentoonstelling – getiteld Voorwerpen van Toen, Archeologie van Nu – is georganiseerd door vrijwilligers. Via informatiepanelen en vitrines kunnen bezoekers kennis nemen van tastbare sporen die herinneren aan het kamp. Voormalig Kamp Amersfoort:

“Niet alleen ooggetuigen en archieven zijn een belangrijke bron van informatie over Kamp Amersfoort. Ook vondsten, hoe onbeduidend ze soms ook lijken, kunnen een bijzonder verhaal vertellen. Deze tentoonstelling maakt dat duidelijk.”

In de tentoonstelling worden twee archeologische opgravingen belicht die onlangs in de omgeving van het kamp werden gedaan. Er werd onder meer onderzoek gedaan naar loopgraven en een stelling voor afweergeschut op het terrein van Kamp Amersfoort. Tijdens de opgravingen kwamen verschillende voorwerpen naar boven die een directe relatie hebben met het kamp.

In de tentoonstelling wordt ook de hulp ingeroepen van het publiek. Tijdens de opgraving werden namelijk ook zo’n 150 gevonden ‘naamplaatjes’ gevonden, waarop in spiegelbeeld namen en adressen werden aangebracht. Tot nu toe is de herkomst van die plaatjes nog onduidelijk. De tentoonstelling loopt tot en met februari 2013.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 53.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×