//

Koning opent nieuwe Rembrandt-tentoonstelling Rijksmuseum

Jan Six - Rembrandt,1654 (detail)
Jan Six - Rembrandt,1654 (detail)

Koning Willem-Alexander opent donderdag 12 februari in het Rijksmuseum in Amsterdam de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat bekendgemaakt.

Met negentig schilderijen, tekeningen en prenten biedt het Rijksmuseum met de tentoonstelling voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669. Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken, waarmee hij veel diepgang in zijn werk wist te brengen. Zijn schilderijen uit deze periode zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Samenwerking

Late Rembrandt is gemaakt in samenwerking met de National Gallery Londen, waar de tentoonstelling tot 18 januari 2015 te zien is. De schilderijen en tekeningen komen uit musea en particuliere collecties uit Europa en de Verenigde Staten. De werken Het familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), Portret van Jan Six (Collectie Six, Amsterdam), Zelfportret als Zeuxis (Wallraf-Richartz Museum, Keulen) en Jakob en de engel (Gemäldegalerie, Berlijn) zijn alleen in Amsterdam te zien.

Boek bij de tentoonstelling: Late Rembrandt – Jonathan Bikker

Categorieën

Vorige verhaal

Winter in de kunst

Volgende verhaal

Cervantes, alweer