Animaties van werken Rembrandt van Rijn

Het Rijksmuseum heeft momenteel een grote tentoonstelling met laat werk van Rembrandt van Rijn. De tentoonstelling is ongekend populair. KPN ontwikkelde daarom online rondleidingen en Philips laat binnenkort grote lichtkunstwerken in het Amsterdamse maken projecteren. Als eerbetoon aan de ‘meester van het licht’.

In opdracht van KPN zijn er recent daarnaast korte animaties gemaakt van zes Rembrandt-werken die momenteel in de tentoonstelling te zien zijn. Bekijk ze hierboven.

Boek bij de tentoonstelling Late Rembrandt

- advertentie -

Archiefstukken:

 • Abracadabra

  Abracadabra

  Vermoedelijk is abracadabra het oudst bekende toverwoordje uit de geschiedenis. Er bestaan drie aardige theorieën over de herkomst van deze simsalabim-taal. Lees verder »
 • Wie is de uitvinder van de patatfriet?

  Wie is de uitvinder van de patatfriet?

  De Vlaamse kunsthistoricus Paul Ilegems denkt het antwoord te weten: niemand minder dan Teresa van Avila (1515-1582), de Spaanse mystica die vermoedelijk het bekendst is van het standbeeld dat Bernini … Lees verder »
 • Ivan Pavlov en de Pavlovreactie

  Ivan Pavlov en de Pavlovreactie

  Met een Pavlovreactie wordt een aangeleerde, onbewuste reactie bedoeld. We danken dit begrip aan de Russische fysioloog en Nobelprijswinnaar Ivan Pavlov (1849-1936) die een beroemd experiment met honden uitvoerde. Lees verder »
 • Conferentie van Jalta (1945)

  Conferentie van Jalta (1945)

  De conferentie van Jalta was de laatste conferentie van de geallieerde machten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze conferentie werden afspraken gemaakt over het Europa na de Tweede Wereldoorlog. Lees verder »
Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister