Kunsthal Rotterdam slachtoffer kunstroof

Kunsthal Rotterdam
Uit de Kunsthal in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag verschillende kunstwerken gestolen. De politie wil nog niet zeggen om hoeveel en welke werken het precies gaat. Ook is nog niet duidelijk hoe de dieven het pand zijn binnengekomen.

De gestolen werken maakten onderdeel uit van een tentoonstelling die ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van de Kunsthal was georganiseerd.


In die tentoonstelling zijn werken te zien uit de zogenaamde Triton Foundation. Het gaat onder meer om werken van beroemde kunstenaars als Pablo Picasso, Karel Appel, Andy Warhol, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan.

- advertentie -

Uit een foto die een ANP-fotograaf in het museum heeft gemaakt, wordt afgeleid dat in ieder geval het werk Het lezende meisje van Matisse is gestolen.

Bij de politie kwam kort na drie uur ’s nachts een melding binnen. De recherche en forensische experts doen momenteel onderzoek. Er worden onder meer camerabeelden verzameld en er wordt contact gezocht met mogelijke getuigen. Vanwege de diefstal is de Kunsthal dinsdag gesloten voor het publiek.

Lees ook: Deze zeven schilderijen zijn gestolen uit de Kunsthal (foto’s)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: