Dark
Light

Kunsthal wint Tentoonstellingsprijs met ‘Ai Weiwei’

1 minuut leestijd
A metal door with bullet holes (2015) - Ai Weiwei
A metal door with bullet holes (2015) - Ai Weiwei - Private collection. Photo courtesy Ai Weiwei, studio © 2022 Ai Weiwei

De tentoonstelling ‘Ai Weiwei. In Search of Humanity’ die tot afgelopen voorjaar te zien was in Kunsthal Rotterdam is door het publiek uitgeroepen tot de winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2024. De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, bekroont de beste tentoonstelling van het culturele jaar.

De tentoonstelling toonde een breed overzicht van het werk van Ai Weiwei, een Chinese kunstenaar en activist die wereldwijd bekendstaat om zijn politiek geladen kunstwerken. Met honderdtwintig werken gaf de expositie een beeld van zijn oeuvre, waarin zowel de Chinese tradities als de moderne massaconsumptie centraal staan.

Tot de getoonde werken behoorden onder meer een beeld van aan elkaar gelaste stuurloze fietsen en porseleinen zonnebloempitten. Ook was vroeger, onbekend werk in Rotterdam te zien.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een publieksprijs waarvoor tien tentoonstellingen door een vakjury worden genomineerd. Het publiek kiest vervolgens de winnaar, die een geldbedrag van tienduizend euro ontvangt. Naast ‘Ai Weiwei. In Search of Humanity’ waren onder andere de tentoonstellingen ‘Breitner’ van Singer Laren en ‘De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas’ van het Limburgs Museum in Venlo genomineerd.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 53.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×