//

Lennert Savenije winnaar Prof. Van Winterprijs 2019

Historicus Lennert Savenije heeft de Prof. Van Winterprijs 2019 gewonnen met zijn boek Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd (Uitgeverij Vantilt). In dit boek staat de oorlogsgeschiedenis van Nijmegen centraal en wordt speciaal gekeken naar de omgang met het dramatische oorlogsverleden.

Nijmegen. Collaboratie en verzet
Nijmegen. Collaboratie en verzet – Lennert Savenije
De Prof. Van Winterprijs is een tweejaarlijkse prijs voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis. De prijs is vernoemd naar de Nederlandse historicus Pieter Jan van Winter (1895-1990) die jarenlang als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen was verbonden. De organisatie van de prijs wordt tegenwoordig verzorgd door het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, voorheen door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. Aan de prijs is een geldbedrag van 3500 euro verbonden, beschikbaar gesteld door het Prof. Van Winterfonds.

Prijswinnaar Lennert Savenije (1985) studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2018 promoveerde hij in Nijmegen op zijn studie ‘Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd’. Als postdoctoraal onderzoeker werkt hij momenteel aan een onderzoek naar de geschiedenis van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij gedurende de periode 1929-1954. De Prof. Van Winterprijs 2019 wordt woensdag 23 oktober officieel uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Nijmegen.

Boek: Nijmegen. Collaboratie en verzet – Lennert Savenije
Lees ook: Collaboratie en verzet in Nijmegen. Een veelkleurige geschiedenis

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: