‘Meerderheid kiezers tegen aankoop Rembrandts’

Meerderheid CDA & D66-kiezers voor
///
1 minuut leestijd
Portretten Rembrandt
Portretten Rembrandt

Volgens opiniepeiler Maurice de Hond is een meerderheid van de Nederlandse kiezers tegen het besluit van de regering om 80 miljoen euro te steken in de aankoop van twee schilderijen van Rembrandt.

Uit het onderzoek van De Hond komt naar voren dat 56 procent tegen en 36 procent voor de steun van de regering is. De steun voor het besluit verschilt nogal per partij. Vooral PVV-kiezers zijn tegen de aankoop, terwijl een meerderheid van de D66-kiezers (6 op de 10) het eens is met het besluit van de regering. Onder CDA kiezers is 53 procent voorstander.

Of het Rijksmuseum de door Rembrandt vervaardigde huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit inderdaad kan kopen is nog geen uitgemaakte zaak. Frankrijk probeert de werken voor eigen land te behouden en deed enkele dagen ook een bod van 80 miljoen op een van de portretten. De Rothschild-familie, momenteel eigenaar van de schilderijen, zou eerder wel een voorkeur hebben uitgesproken voor verkoop aan het Rijksmuseum.

DVD-documentaire: Het nieuwe Rijksmuseum

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties