Mogelijk deel vliegtuig Amelia Earhart gevonden

De bril die Earhart droeg tijdens haar vlucht van 1932 (Foto: Hollywood Auction 37)
In de Stille Oceaan zijn resten gevonden van een vliegtuig. Mogelijk gaat het om het vliegtuig van de Amerikaanse piloot Amelia Earheart die in 1937 tijdens een recordpoging spoorloos verdween. Dat melden Amerikaanse media op basis van berichten van The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR).

Amelia Earhart verdiende haar sporen in de lucht. In 1928 werd ze de eerste vrouw die als passagier de Atlantische Oceaan overvloog.- advertentie -
Amelia Earhart rond 1932

Vier jaar later vestigde ze haar naam definitief door de oceaan in iets meer dan vijftien uur solo over te vliegen.

De ambitieuze Amerikaanse had echter nog meer plannen. In 1937 wilde ze samen met haar navigator Fred Noonan een vlucht om de aarde maken. Na enkele tussenstops steeg het vliegtuig op 29 juni 1937 voor het laatst op. Dit vanaf Nieuw-Guinea. Vermoedelijk raakte het toestel uit koers en stortte het in zee. Van Amelia Earhart en Fred Noonan werd, ondanks een grootschalige zoekactie, nooit iets terug gevonden.

Er zijn nog mensen op zoek naar de plek waar Earhart om het leven kwam. Nu denken onderzoekers dus resten te hebben gevonden van het vliegtuig van de beroemde Amerikaanse. Het gaat waarschijnlijk om een stuurwiel en een landingsgestel. De vondst werd gedaan op de plek waarvan men al dacht dat het vliegtuig van Earhart in 1937 neerstortte.

Onderzoekers filmden de voorwerpen met een onderwatercamera en vergeleken de beelden met foto’s van het vliegtuig. De onderzoekers verwachten niet het hele vliegtuigwrak boven water te kunnen halen. Het grootste deel zou al diep onder de zeebodem zijn verdwenen.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier