Museumdirecteur Wim Pijbes juryvoorzitter Libris Literatuur Prijs 2015

Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht - Foto: Erik Smits - Rijksmuseum
Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht – Foto: Erik Smits – Rijksmuseum
Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, is juryvoorzitter van de Libris Literatuur Prijs van volgend jaar. De organisatie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.


Op 11 mei volgend jaar zal de museumdirecteur bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van het jaar heeft geschreven. De jury bestaat verder uit Jacqueline Bel, Rob van Essen, Maria Goos en Marnix Verplancke.

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Aan de prijs is een geldbedrag van vijftigduizend euro verbonden. Maart volgend jaar maakt de jury bekend welke zes boeken op de shortlist staan. Afgelopen keer ging de prijs naar La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: