Museumdirecteur Wim Pijbes juryvoorzitter Libris Literatuur Prijs 2015

1 minuut leestijd

Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht - Foto: Erik Smits - Rijksmuseum
Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht – Foto: Erik Smits – Rijksmuseum
Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, is juryvoorzitter van de Libris Literatuur Prijs van volgend jaar. De organisatie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.


Op 11 mei volgend jaar zal de museumdirecteur bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van het jaar heeft geschreven. De jury bestaat verder uit Jacqueline Bel, Rob van Essen, Maria Goos en Marnix Verplancke.

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Aan de prijs is een geldbedrag van vijftigduizend euro verbonden. Maart volgend jaar maakt de jury bekend welke zes boeken op de shortlist staan. Afgelopen keer ging de prijs naar La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties