Dark
Light

Nationaal Archief lanceert historische voetbal-app

Auteur:
1 minuut leestijd

Voetbal van toen
Het Nationaal Achief heeft een mobiele historische voetbalapplicatie ontwikkeld. Dat meldt Sportgeschiedenis.nl.

De applicatie, getiteld Voetbal van toen is sinds kort gratis te downloaden en zowel geschikt voor de iPhone en Android. De vroege geschiedenis van het Nederlands elftal staat in de applicatie centraal. Gebruikers kunnen onder meer historische foto’s bekijken of deelnemen aan een speciaal voor de app ontwikkelde quiz. Het Nationaal Archief:

‘Voetbal van toen’ bevat niet alleen informatie over het Nederlandse voetbalelftal, maar vooral heel veel schitterend beeldmateriaal van ‘Oranje’ en ‘onze jongens’. Ongeveer 1800 foto’s van het Nederlands elftal uit de periode 1894 – 1956 zijn te bekijken. Kiekjes van het allereerste elftal bijvoorbeeld, dat toen nog niet het nationale team was, maar onder de naam ‘Bondselftal’ internationale wedstrijden speelde. Maar ook foto’s van de Olympische Spelen waaraan het Nederlands voetbalelftal meerdere keren deelnam, de Wereldkampioenschappen uit de jaren dertig van de 20e eeuw en de vele vriendschappelijke wedstrijden die Nederland tegen België speelde.”

De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Nationaal Archief en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.

Overzicht van Boeken over voetbal(geschiedenis) en voetballers

Nederland-België uit 1959:

Beoordeel dit bericht

Score: van 5

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren:

×