Dark
Light

Onbekende beelden Amelia Earhart opgedoken

Auteur:
1 minuut leestijd

In Amerika is een filmrolletje opgedoken met daarop onbekende beelden van de beroemde luchtvaartpionier Amelia Earhart. Dat melden Amerikaanse media.

De beelden zijn geschoten in 1937, kort voordat Earhart begon aan haar laatste reis en spoorloos verdween. Het filmrolletje werd ontdekt door John Bresnik, de zoon van de vermoedelijke maker van de beelden. Op de doos waarin hij de filmbeelden vond stond Amelia Earhart, Burbank Airport, 1937.

Amelia Earhart
Amelia Earhart
Van de ontdekte beelden zijn recent een boek en film, Amelia Earhart’s last photo shoot, uitgebracht.

Luchtvaartpionier

Amelia Earhart maakte in 1928 naam toen ze als eerste vrouw in de geschiedenis per vliegtuig de Atlantische Oceaan overstak. Vier jaar later deed ze dit nog eens, maar toen solo.

In 1937 maakte ze haar laatste vlucht. Samen met navigator Fred Noonan wilde ze een vlucht om de aarde maken. Na enkele tussenstops steeg haar vliegtuig op 29 juni 1937 voor het laatst op. Dit vanaf Nieuw-Guinea. Vermoedelijk raakte het toestel door een navigatie uit koers en stortte het in zee. De marine zette een grootscheepse zoekactie op touw. Zo stuurde het vliegdekschip Lexington maar liefst zestig vliegtuigen op pad om op de oceaan te zoeken naar Earhart en Noonan.

Ondanks de grootschalige zoekactie werd er nooit iets van het tweetal teruggevonden. Op 5 januari 1939 werd Earhart officieel dood verklaard.

Boek: Amelia Earhart, The Thrill of it

Deel van de video:

×