Dark
Light

Presentatie biografie Wilhelmina van Pruisen op Paleis Het Loo

Oranjeprinses op drift
Auteur:
1 minuut leestijd
Oranjeprinses op drift, detail van de boekcover
Oranjeprinses op drift, detail van de boekcover

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers een biografie van Wilhelmina van Pruisen, geschreven door historicus Maarten-Jan Dongelmans. Het eerste exemplaar van dit boek wordt op Paleis Het Loo in ontvangst genomen door prinses Margriet.

Oranjeprinses op drift
Oranjeprinses op drift
De titel van de nieuwe biografie luidt: Oranjeprinses op drift. Wilhelmina van Pruisen en de Nederlanders. De prinses was de echtgenote van de laatste stadhouder van de Republiek en de moeder van de latere koning Willem I. Bij het grote publiek is ze vooral bekend vanwege haar aanhouding bij Goejanverwellesluis door de patriotten.

In de biografie beschrijft Maarten-Jan Dongelmans het roerige leven van de prinses die door haar tegenstanders spottend ‘Jezabel’ werd genoemd en door aanhangers werd vereerd als een soort Moeder des Vaderlands. De boekpresentatie vindt plaats op een toepasselijke locatie. De prinses woonde gedurende de zomermaanden namelijk met haar gezin op Paleis Het Loo en overleed daar ook in 1820. De boekpresentatie vindt plaats op woensdagmiddag 21 september aanstaande.

Boek: Oranjeprinses op drift. Wilhelmina van Pruisen en de Nederlanders

×