/

Prins Albert opent Grace Kelly-tentoonstelling

Grace Kelly (Paleis Het Loo)
Grace Kelly (Paleis Het Loo)
Prins Albert van Monaco opent begin volgende maand een tentoonstelling in Paleis het Loo over zijn beroemde moeder: prinses Gracia, beter bekend als Grace Kelly. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen voor de opening naar Apeldoorn.


Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco.

Ze werd in 1929 geboren als Grace Patricia Kelly en trouwde met prins Reinier III van Monaco. In 1958 werd uit dit huwelijk prins Albert geboren.

Stijlicoon

Enkele bekende films waarin het stijlicoon te zien is zijn To Catch a Thief, High Noon en High Society. Volgens het museum worden de professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen.

De tentoonstelling, getiteld Grace Kelly, prinses en stijlicoon, is te zien van 4 juni tot en met 26 oktober 2014.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: