Week van de koloniale geschiedenis

Restanten middeleeuwse brug gevonden in Hulst

Hulst op een kaart uit 1649 – Atlas van Loon
In de binnenstad van de Zeeuwse stad Hulst zijn restanten van een ongeveer vijfhonderd jaar oude brug gevonden. De gemeente heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

In de Hulster binnenstad wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van een haven. De stad wil water terugbrengen in de historische binnenstad. In de middeleeuwen liep de Hulster haven vanaf de Keldermanspoort richting Vismarkt. Daar maakte de haven een bocht naar rechts richting Frans van Waesberghestraat en Vestdijkstraat.Bij graafwerkzaamheden voorafgaand aan de aanleg van de nieuwe haven zijn nu delen van een oude brug gevonden. Volgens stadsarchivaris Antoine Prinsen gaat het om een bouwwerk van rond het jaar 1500.

- advertentie -

De brug kan volgens de gemeente Hulst niet behouden worden. Vanaf woensdag gaan (amateur)archeologen de brug wel nader onderzoeken en in kaart brengen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: