Dark
Light

Restanten middeleeuwse brug gevonden in Hulst

Auteur:
1 minuut leestijd

Hulst op een kaart uit 1649 – Atlas van Loon
In de binnenstad van de Zeeuwse stad Hulst zijn restanten van een ongeveer vijfhonderd jaar oude brug gevonden. De gemeente heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

In de Hulster binnenstad wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van een haven. De stad wil water terugbrengen in de historische binnenstad. In de middeleeuwen liep de Hulster haven vanaf de Keldermanspoort richting Vismarkt. Daar maakte de haven een bocht naar rechts richting Frans van Waesberghestraat en Vestdijkstraat.

Bij graafwerkzaamheden voorafgaand aan de aanleg van de nieuwe haven zijn nu delen van een oude brug gevonden. Volgens stadsarchivaris Antoine Prinsen gaat het om een bouwwerk van rond het jaar 1500.

De brug kan volgens de gemeente Hulst niet behouden worden. Vanaf woensdag gaan (amateur)archeologen de brug wel nader onderzoeken en in kaart brengen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×